Praktikat më të mira për një shoqëri gjithpërfshirëse!
Pinterest

"Youth Student in Action", eshte nje njohje kombetare e te rinjve dhe program shperblimi i projektuar per te kaluar traditen e sherbimit dhe vullnetarizmit per ne gjeneraten e ardhshme te studenteve te rinj. Shoqata "Studentet e Rinj ne Veprim" si nje organizate jofitimpurese organizon aktivitete, trajnime, konferenca te ndryshme, per te mbeshtetur cdo iniciative dhe ide te te rinjve.

"Youth Student in Action" eshte formuar si nje organizim vullentar i te rinjve ne vitin 2010 per te promovuar qytetarine aktive, ngritjen e vetedijes qytetare per mbrojtjen dhe kultivimin e trashegimise kulturore, avancimin e pozites se rinise ne proceset vendimmarrese, mbrojtjen dhe promovimin e te drejtave te njeriut, promovimin e drejtesise sociale.

Pas kesaj eksperience anetaret vendosen te themelonin zyrtarish Shoqaten "Youth Student in Action". Zyrtarisht kjo shoqate eshte themeluar dhe regjistruar ne Gjykate me 20/03/2013. Aktualisht "Youth Student in Action" eshte duke zhvilluar bashkepunime, programe, aktivitete dhe konferenca te ndryshme jo vetem ne qytetin e Elbasanit por edhe me gjere.

Thirrje per Pjesmarres . Apliko !

TRAINING COURSE: SOCIAL INCLUSION OF MINORITY YOUNG PEOPLE

Trajnim ne Maqedoni .

Afati fundit : 30 Janar .

Trajnimi zhvillohet : 02-10  Mars  2014 .

Shkarkoni Formularin ne fund te shkrimit !

 

Short summary

Minority are victims of numerous and varied human rights violation. There is a need to go beyond anti-discrimination policies/strategies designed to prevent unequal treatment of young people and to get opportunity of minority young people for future and better inclusion in the society.
Effective human rights education not only provides knowledge about human rights and the mechanisms that protect them, but also develops the skills needed to promote, defend and apply human rights in daily life. Human rights education also fosters the attitudes and behaviors needed to uphold human rights for all members of society.
Participation

This TC is looking for INTERESTED, MOTIVATED, CREATIVE, young people coming from:
Turkey; Slovenia, Romania;Portugal;Italy;Croatia;Bulgaria;Georgia;Azerbaijan;Serbia;  Kosovo; Albania.
Post By : Amarildo Lleshi .

Vetebesimi ? 10 keshilla !

 

Vetëbesimi është dallimi ndërmjet të qenurit të pandalshëm dhe të qenurit të trembur. Perseptimi juaj për veten ka impakt të madh në atë se si të tjerët të shohin ty. Perceptimi është realiteti; sa më tepër vetëbesim, që ke, aq më tepër është e besueshme se do të kesh sukses.

Edhe pse shumë nga faktorët për vetëbesim janë jashtë kontrollit tënd, prapseprap ka disa gjëraqë di mund t’i bësh për të ndërtuar vetëbesim. Duke i shfrytëzuar këto strategji mund të fitosh një forcë mentale që të duhet për ta arritur potencialin tënd.

1. Vishu bukur

Edhe pse veshja nuk e bën njeriun ajo nënkuptohet se ndikon në mënyrën se si ai ndjehet me veten. Askush nuk është më i vetëdijshem për paraqitjen fizike më tepër se sa që është ai vetë.  Kur nuk dukesh mirë ajo ndryshon mënyrën se si e “kultivon” veten dhe se si interakton me të tjerët.  Në të shumtën e rasteve përmirësime të mëdha japin rheqja e mjekrrës e rregullt, larja e rregulltë, veshja e teshave të pastërta dhe duke qenë i njohur me stilet e fundit.

 

2.Ec më shpejt

Një ndër mënyrat për ta kuptuar se si personi ndjehet është duke e ekzaminuar ecjen e tij. A është e ngadalshme? E lodhur? E dhimbshme? Apo energjike? Njerëzit me vetëbesim të lart ecin shpejtë. Ata e dinë ku shkojnë, cilën duan ta takojnë dhe çfarë pune duhet të mbarojnë. Edhe nëse nuk nxitoni dikund nuk është keq ta përshpejtoni të ecurin tuaj.

3.Qëndrimi i mirë

Gjithashtu edhe mënyra se si njeriu e mban veten është tregim në vete. Njerëzit me supe të lëshuara dhe lëvizje letargjike shprehin vetëbesim të zbehtë. Ata nuk janë entuziastë për atë, që e bëjnë dhe nuk e konsiderojnë veten të rëndësishëm. Qëndro drejt, mbaje kokën lart dhe bëj kontakte me sy. Do të lësh impresione pozitive te të tjerët dhe do të ndjehesh më i fuqizuar.

4.Mirënjohje

Kur fokusohesh së tepërmi në atë që dëshiron ta arrish, atëherëmendja krijon shkaqe pse nuk mund ta arrish atë. Kjo të çon të mbështetesh në dobësitë e tuaja. Mënyra më e mir për ta injoruar këtë është fokusimi në mirënjohje.  Ndaj nga pak kohë çdo ditë për ta përkujtuar veten me listën e gjërave, për të cilat duhet të jesh mirënjoës. Do të befasohesh nga ajo se sa ndikim kjo mund të ketë në suksesin tënd të ardhshëm.

5. Komplimentoji të tjerët

Kur mendojmë negativisht për veten tonë, atëherë atë e projektojmë te të tjerët në formë të ofendimit apo të thashethemes. Për ta thyer këtë cikël të negativitetit fomoje shprehinë për t’i lëvduar të tjerët dhe komplimentuar të tjerët. Me këtë  do të jesh më i pëlqyer dhe do të ndërtosh vetëbesim. Duke e kërkuar më të mirën nga të tjerët indirekt ti e nxjerr më të mirën nga vetja jote.

6. Ulu në rendin e parë

Në shkollë, zyra apo evente publike në përgjithësi njerëzit zakonisht tentojnë të ulen në fund të dhomës. Shumica e preferojnë fundin sepse frikohen nga ajo të mos jenë të vërejtur nga të tjerët. Kjo reflekton vetëbesim të dobët. Duke u ulur nël rend të parë e tejkalon fazën e parë të frikës dhe indirekt ndërton vetëbesim.

7. Fol

Gjatë diskusioneve në grup shumë njerëz nuk flasin nga frika se do të jenë të gjykuar nga të tjerët , sepse kanë frikë s do të thonë ndonjë “budallallëk”. Kjo frikë nuk është e arsyeshme. Në përgjithësi njerëzit pranojnë shumë më tepër se sa ne e imagjinojmë. Në fakt gati se të gjithë njerëzit vuajnë nga e njëjta frikë. Nëse në diskuson të këtilla në grupe ti flet i prai, atëherë sëpaku do të mgahesh mend si folës i mirë në publik, besim ne mendimet e veta dhe  lider.

8. Ushtro

Linja fizike ka shumë lidhje me vetëbesimin. Nëse nuk je në fromë, atëherë do të njehesh i pasigurtë, joatraktiv dhe më pak energjik. Duke ushtruar fizikisht ti e përmirëson paraqitjen tënde fizike, e energjizon veten dhe plotëson diçka pozitive.

10. Fokusoju në kontributin

Shumë shpesh kapemi në dëshirat tona. Fokusohemi shumë në veten tonë dhe jo mjaftueshëm në nevojat e të tjerëve. Nëse on së menduari pak për veten dhe më tepër kujdesesh për të tjerët, atëherë nuk do të mërzitesh për dobësitë e tuaja. Kjo do ta ndërtoj vetëbesimin tënd dhe do të mundësoj të kontribuosh me efiçencën tënde personale. Sa më tepër, që kontribuon për botën, aq më tepër do të shpërblehesh me sukses personal dhe njohje personale. 

Postim by : Amarildo Lleshi

Dëgjimi efektiv dhe të mbajturit e shënimeve

Strategjitë për të dëgjuarit aktiv dhe mbajtjen e shënimeve, prezantim i përmbledhur, power point.

Klikoni Link-un për të shkarkuar :

Dëgjimi efektiv dhe të mbajturit e shënimeve

Konference Nderkombetare Rome-Italy. Apliko !

AFATI I FUNDIT, 150 BURSA, 1500 Studente nga e gjithe bota, 5 dite simulimi.

Me 13-17 mars 2014, Rome zhvillohet Konferenca nderkombetare me e madhe : MUN (Model United Nations) Conference,

ku rreth 1500 pjesemarres nga vendet anetare te Kombeve te Bashkuara do te luajne rolin e delgateve te OKB-se dhe do te

simulojne komitetet perberese te OKB-se. Per 4 dite do te diskutohet, ne detaje, pozicioni i shtetit qe perfaqesojne ne lidhje

me temen, e cila caktohet nga sekretariati i MUN. Ne diten e 4 paraqitet rezoluta komitetit perkates e cila do te votohet.

Cdo pjesemarres ne fund pajiset me nje certifikate pjesemarrjeje.

Pozicionet jane: 1- i/e deleguar; 2- gazetar-/-e; 3- perkthyes-/-e. Aplikimi behet online ne adresen qe ju kam derguar. Shqiperia eshte hera e pare qe perfaqesohet.

1500 studente nga e gjithe bota, 150 bursa, 5 dite simulimi.
Per me shume informacion klikoni: http://issuu.com/romemun/docs/rome_model_united_nations_

Intership (praktikë pune) në New York 4 – 6 muaj.

Intership (praktikë pune) në New York  4 – 6 muaj. Afati fundit për aplikim është 13 dhjetori 2013. Ju urojmë suksese ! TOR: Strategic Development  and Partnerships,  Special  Events.  Intern/Volunteer – unpaid
Post Title: Strategic Development and Partnerships, Special Events Intern/Volunteer – unpaid;  Post Level: Internship/Volunteer; Org Unit: UN Alliance of Civilizations; Duty Station: New York, NY; Duration: 4 to 6 months; Closing Date: 13 December 2013.

Background
The United Nations Alliance of Civilizations (UNAOC) is an initiative of the UN Secretary-General which aims to improve understanding and cooperative relations among nations and peoples across cultures and religions. It also helps to counter the forces that fuel polarization and extremism. The UNAOC was established in 2005, at the initiative of Spain and Turkey, under the auspices of the United Nations. The Alliance seeks to forge collective political will and to mobilize concerted action at the institutional and civil society levels to overcome the prejudice, misperceptions and polarization that militate against such a consensus.

Responsibilities
The intern will work under the direct, overall supervision of the UNAOC Coordinator, Special events, Strategic Development and Partnerships. Specific intern responsibilities include, but are not limited to:

Assistance to the Coordinator in the following tasks
• Assist in the preparation and coordination of the UNAOC Global Forum to be held in Bali in August 2014 and the organization of the pre Forum in Mongolia
• Assist in the development of UNAOC strategy in Asia and south Pacific and the follow up of the Beijing Forum
• Assist in the implementation of the new UNAOC strategy on Arts, Music, Entertainment and Sports and the mobilization of partners
• Assist in the development of the UNAOC film festival project
• Write notes and do research on various topics and projects related to strategic development and partnerships.
• Perform other duties as assigned by the UNAOC Strategic Development, Partnerships and Special Events coordinator.

Skills and Qualifications
• Currently enrolled in an advanced university degree program (i.e. master’s degree or equivalent).
• Strong personal interest for issues related to multiculturalism; diversity and inclusion; identity-based conflict; intercultural understanding and cooperation.
• Applicants must have an excellent knowledge of English with advanced written and verbal skills. Knowledge of other languages is an asset.
• Excellent organizational and communication skills; attention to detail; and determination to meet deadlines.
• Creative, innovative, entrepreneurial mind.
• Computer literacy with strong knowledge of Microsoft Office Suite and Word Press.
• Previous experience with content management systems, social media, and strong event organization skills is highly desirable.

Submission of Applications
Qualified candidates may submit their application including a letter of interest; complete Curriculum Vitae; and an updated United Nations Personal History Form P11 via e-mail to <diloron@unops.org>. Kindly indicate the vacancy title in the subject line when applying by email.

The first lines of the email application must state the following in this exact format:

First Name:
Last Name:
Nationality:
Gender: (male / female)
Years of relevant experience:
Degrees / Industry Certifications: (abbreviation and name of school/college/uni).
Current / Last position title:

UNAOC reserve the right to reject any application without the above format in the submission email.

Hapen aplikimet per bursa ne Univeristetin Amerikan te Bullgarise AUBG 2014

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë – SOROS dhe Universiteti Amerikan i Bullgarisë ftojnë gjithë të interesuarit të aplikojnë për bursa te plota dhe te pjesshme per studime 4 – vjeçare nëUniversitetin Amerikan të Bullgarisë për vitin akademik 2014-2015.

Degët që ofrohen në këtë Universitet janë:

Studime Amerikane
Shkenca Kompjuterike,
Ekonomik,
Administrim Biznesi,
Politike Europiane,
Histori dhe Civilizim ,
Sisteme Informative,
Gazetari dhe Masmedia,
Komunikim,
Matematike,
Shkenca Politike dhe Mardhënie Ndërkombëtare

Kriteret : Kandidatët e interesuar në momentin e aplikimit duhet që:

  1. Të jenë nxënës në vitin e fundit të shkollës së mesme ose ta kenë përfunduar atë;
  2. Të kenë njohuri shumë të mira në gjuhën angleze (të folur dhe të shkruar). Për këtë qëllim të gjithë aplikantët  do t’i nënshtrohen provimeve TOEFL dhe SAT në fillim të vitit 2014 në zyrat e Fondacionit Soros.
  3. Aplikantët duhet të kenë një notë mesatare të lartë.

APLIKIMET
Ju mund të shkarkoni formularët duke klikuar këtu, ose të vini t’i tërhiqni formularet  pranë sekretarisë së Fondacionit SOROS.

Formularët e plotësuar së bashku me dokumentacionin shoqërues, duhet të dorëzohen në dy kopje pranë Fondacionit SOROS deri më datë 15 DHJETOR 2013. Gjithashtu, ju DUHET TE APLIKONI EDHE ONLINE në linkun (www.aubg-admissions.org/apply/application-information).

Për më shumë detaje kontaktoni:

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë (Soros) ,
Rr. Qemal Stafa 120/2
Tel: +355-42-235856, 248-213
E-mail: bursa@osfa.soros.al